Applicaties

Soorten Webapplicaties

Er bestaan verschillende vormen van webapplicaties. Sommigen zijn bedoeld voor intern gebruik en zijn afgesloten van de buitenwereld, andere vormen gebruik je als gebruiker onbewust. Deze webapplicaties zijn gekoppeld aan een website. Dit zijn zaken zoals je in- en uitschrijven voor een nieuwsbrief, een kleine vraag invullen, waar je direct een volledig uitgerekend resultaat van terug krijgt. Allemaal voorbeelden van kleine web applicaties.

Ook producten zoals CRM (Customer relationship management) en ERP (Enterprise resource planning) systemen zijn webapplicaties die op maat gemaakt worden voor een bedrijf of organisatie horen hier bij. Als een standaard software pakket niet aan de noden van een klant kan voldoen dan wordt hiervoor een webapplicatie op maat gebouwd.

Zoals reeds vermeld kunnen deze systemen opgesteld worden voor het publiek, dan kunnen bezoekers van je website acties ondernemen op de applicatie. Denk hier vooral aan een klantenportaal van een organisatie waar de klant informatie kan bekijken en beheren.

De webapplicatie kan ook volledig afgesloten zijn van de buitenwereld, dus enkel voorzien worden voor intern gebruik binnen een bedrijf. Zoals stockbeheer, klantenbeheer, offertes, facturatie...

De combinatie van deze twee varianten is uiteraard ook mogelijk.


Laten we samenwerken

Hebt u een vraag of wilt u het met ons over een project hebben? We bekijken graag waar we u bij kunnen helpen.